Hakkımızda

Tarihçe: Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 1976 yılında kurulmuştur. 1976-1977 öğretim yılında lisans, 1992-1993 yılında ise yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğretim vermeye başlamıştır. Günümüzde lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında öğretim vermektedir. Lisans programında verilen öğretim % 30 İngilizce olup bunun yanı sıra Çift Ana Dal (ÇAD) programı çerçevesinde öğrencilere ikinci bir diploma alma imkânı tanınmaktadır.

Türkiye Endüstrisinin kalbinin attığı Kocaeli bölgesinde sanayi ile yakından işbirliği içinde bulunan Makine Mühendisliği bölümü pek çok alanda üniversite - sanayi işbirliğini gerçekleştirmek ve bu konuda Teknoloji Projeleri gerçekleştirmektedir. Ayrıca son sınıf öğrencileri lisans öğretiminin son dönemlerini sanayi ve Ar-Ge kuruluşlarında tamamlayarak öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürme imkânına sahiptir.

Hala 1627 lisans, 236 yüksek lisans ve 48 doktora öğrencisine; 12 profesör, 4 doçent, 5 doktor öğretim üyesi ve 13 araştırma görevlisi ile eğitim vermektedir.